April 2, 2021

Purpose College's Zwolle

By
Gemeente Zwolle
Inclusief ondernemen

De Purpose avondcolleges zijn een initiatief van het THRIVE instituut en worden in verschillende regio’s gehouden. In Zwolle werkt THRIVE samen met Hogeschool Windesheim, gemeente Zwolle en DORZ.

De 17 sustainable development goals

De thema’s voor de colleges zijn gebaseerd op de 17 sustainable development goals; wereldwijde doelen die bijdragen aan een inclusieve arbeidsmarkt en een duurzame samenleving. Eerdere avonden gingen over hoe familiebedrijven vormgeven aan deze doelen, het creëren van duurzame samenwerkingsketens en leren van de natuur voor het bereiken van een duurzame economie.

Verloop colleges

Een college trapt af met een landelijke spreker, gevolgd door een spreker uit de regio. Vervolgens gaan de deelnemers uiteen in groepjes met daarin zowel studenten, ondernemers als beleidsmakers om te discussiëren over een aantal stellingen.

Inspireren

De Purpose colleges is een van de middelen die de gemeente Zwolle inzet om (impact) ondernemers te inspireren en met elkaar te laten kennismaken. Daarvoor is onlangs ook het platform Impact Ondernemen Zwolle gestart, met ondernemers en vertegenwoordigers uit het onderwijs en de overheid. Vanwege corona vinden de colleges niet op Windesheim plaats, maar zijn deze online te volgen. Het eerstvolgende college is op 12 april 2021 van 19.00 - 21.00 uur en gaat over een inclusieve arbeidsmarkt. Deelname is gratis. Aanmelden kan hier (externe link). Later dit jaar volgen nog drie avondcolleges. Mail voor meer informatie naar Karin van Vilsteren - van Voorst (link stuurt een e-mail).


...

Recent Posts

Ondernemers, beleidsmakers en studenten die willen meepraten en meedenken over de betekeniseconomie, kunnen deelnemen aan de Purpose avondcolleges. Doel is het delen van kennis en het opdoen van inspiratie. Het eerstvolgende college is op 12 april 2021 met als thema inclusief werken: hoe benutten we het totale arbeidspotentieel?

Continue reading